Mert egy dolog sosem változik...

2014.07.23. 11:15 Balla Zsuzsi

Gondolatok egy 20 éves évfordulóra

husz-ev-mulva.jpgSzombat délután már izgalommal gondoltam az estére, mert találkozni fogok olyan emberekkel, akikkel 20 éve nem, és ez felvillanyozott. Mióta az Őrségben élek távol a családomtól, a barátaimtól, a találkozások sokkal mélyebben érintenek, mint városi életem alatt. Nyilván ahogy idősödöm, a kornak is betudható, de annak is, hogy az összejövetelek már nem mindennapiak… a szó legszorosabb, és távolabbi értemében egyaránt.

tall-open-uri20121023-2-11rrotu (1).jpg

Amíg a város közepén éltem, addig szinte minden nap volt vendégünk, kávézások, esti mulatságok, voltak akikkel napi szinten találkoztunk, de mindenképpen gyakrabban, mint most.

pátnák.jpg
Néha hónapok telnek el, akár évek, hogy valakit nem látok, akit azelőtt rendszeresen, így bevallom sokkal mélyebben érint, ha összejön egy-egy „randi“. 
Így volt szombat este is... Érettségi találkozó... És bár természetesen minden  osztálytársunk hivatalos volt erre az estére, mégis szinte pontosan az a társaság talákozott újra, akik 4 éven keresztül a hétvégéket, bulikat,

bárpult.jpg

osztálykirándulásokat is együtt töltötték. Hogy is mondják szépen… a mag. Komoly késéssel érkeztem meg az általam még nem ismert helyre, a 6. kerületbe, egy osztálytársunk zárt klubjába (Brody House Studios),

brody house studios.jpg

ahol külön termünk volt, és megkülönböztetett figyelemmel gondoskodtak rólunk.

bárpult1.jpg
A hely tökéletes választás, ahol még olyan 'apróságokra' is odafigyelnek, hogy patyolat tiszta mellékhelyiség,

wc felirat.jpg

textil kéztörlő,

textil törlő.jpg

és a kedvencem: a fillérekből megoldott, tökéletesen zárodó wc ajtó zár.

ajtózárjó.jpg

És a társaság…. Bevallom egy kicsit izgultam, de amint beléptem pont ott, és pont úgy éreztem magam, mint diákkoromban. Semmi sem változott. És bár az életben egyetlen dolog állandó, és az a változás, mégis rá kellett jönnöm, hogy van mégis valami, amire ez nem igaz. És az a szeretet.

szeretet 2.jpg

Legalább is számomra. Ha szeretek valakit, akkor szeretem, és teljesen mindegy, hogy találkozunk, vagy nem, az érzés számomra örökre megmarad. Így voltam ezzel aznap este is. Mintha csak néhány nap, hét telt volna el. Ott folytattuk, ahol abbahagytuk. A viccek, a játékok, az ölelések, a kedves kis csipkelődések, amik természetesen már finomodtak azóta… minden, minden a régi volt. És nagyon őszinte. Már nem volt fontos más, csak az, hogy együtt vagyunk újra, és kíváncsian, csillogó szemmel hallgattuk húsz év meséit. És persze a nosztalgia, amit átéltünk újra, történetek, hangulatok, szerelmek, mesék, az élet maga… Elsodort minket a világ egymástól nagyon távoli helyekre, és életekbe, természetesen különböző sorsokat adott, de mindez mit sem számított.

stones-76525_640.jpg

Van egy mondás: „csak az egyforma ismeri fel a másikat“. És igen. Biztosan érezted már, hogy vannak olyan emberek, akik mindig idegenek maradnak számodra, és vannak, olyanok, akikkel mindig egy húron pendülsz, akár első találkozásra is. Ez a kis társaság az utóbbi kategóriába tartozik. Közös sorsok, karmikus találkozások? Ki tudja ezt? Akárhogy is van…, köszönet, hogy vagytok nekem, és hálás vagyok minden megélt pillanatért, és az eljövendőért. Jó volt Veletek, és nagyon szeretlek Titeket!

 

 

kép1, kép2, kép10, kép11, a többi kép a Brody Studios-ban készült.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tunderkert.blog.hu/api/trackback/id/tr86536935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

alázat (1) almafa (1) álmok (1) Árpád (1) Attila (1) Atya Isten (1) barátság (1) bátorság (1) boldog (1) Boldogságos Szűz Mária (1) bormenta (1) Budapest (2) császármorzsa (1) Csíksomlyó (1) csoda (2) döntés (3) egyes gerinc (1) Egy akarat (1) elengedés (1) eltevés (1) Erdély (1) erdő (1) erő (1) érzés (1) fásultság (1) fehér (1) fél-elem (1) felismerés (1) fjord lovak (1) fodormenta (1) Föld (1) fűszer (1) gólya (1) gyerek (2) gyógynövény (1) gyűlölet (1) hangya (1) hétköznapok (1) hit (1) igaz történet (1) ima (1) iskola (1) Isten (1) karácsony (1) kétségbeesés (1) kígyó (1) közösség (2) kürtös kalács (1) lélek (2) macskamenta (1) madárcsicsergés (1) magány (1) MAGyar (1) Magyarország (1) málna (1) málnaszörp (1) mama (1) megélés (1) menta (1) mese (1) metszés (1) mojito (1) multi (1) munka (1) nagymama (1) nagyszülők (1) nepeta pannonica (1) ne add fel az álmaidat (1) Őrség (5) Őrségi Nemzeti Park (1) őshonos (1) ősi intelem (1) papa (1) piros (1) Pünkösd (1) saláta (1) sikló (1) szabad (1) szabadon (1) szabadság (3) Szabó Gyuri bácsi (1) szarvas (1) Szatta (1) szeretet (1) szilveszter (1) Táltosok itala (1) táltos tanítás (1) tea (1) Teremtő (1) Teremtő Rend (1) termelés (1) tiszta levegő (1) tündér (1) Tündérkert (9) tündérkert (8) tündérmese (1) ünnepek (1) varázslat (1) város (2) védőoltás (1) Velemér (1) vidéki élet (1) virág (1) Wass Albert (1) zöld (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása